Revelation - 24.06.2010
Revelation PDF Natisni E-mail

Slovenija je njegovo vrnitev čakala devet let. Zdaj prihaja z razlogom - da v Ljubljani proslavi 10. obletnico svoje založbe Vandit in slovensko prestolnico prebudi v epicenter glasbenega hedonizma.

preA     preB


Dance Republic nadaljuje veliki party pohod in sprejema nove državljane. Prva postojanka Revolution se je že zgodila, zdaj je čas za REVELATION! Gospodarsko razstavišče bo 24. junija v ekstazo plesa popeljal PAUL VAN DYK, nominiranec za nagrado grammy, vrhunski producent in ustvarjalec, ki je poskrbel za visoke standarde trance glasbe.

Paul van Dyk s trance melodijami podira mejnike elektronske glasbe, krši žanrske zapovedi, obvladuje alternativo in mainstream, nam, zvestim zasledovalcem in nadobudnim žurerjem, pa prinaša ekstatično energijo plesnega navdiha. Prav zato je van Dyk po anketah najbolj pričakovan DJ v Sloveniji. In prav zato ga je Dance Republic povabil v Slovenijo. Če je glasbeno podprl obletnico padca berlinskega zidu, bo sedaj s turnejo 10. obletnice založbe Vandit do temeljev stresel le skrbno izbrane prestolnice. Med slednje je nominiranec za grammyja uvrstil tudi belo Ljubljano. Ni čudno, da je napetost ob pričakovanju umetnika, ki uspe tako mamljivo uglasbiti erotičnost, poželenje in vročico, že na vrhuncu. Slab mesec po začetku evropske turneje, ki bo premierno predstavljena v Berlinu in Londonu konec maja, se bo veliki pok zgodil v Ljubljani. Čuti se, da prihaja plesna eksplozija, ob kateri boste hoteli kršiti vse tabuje. 

Natanko pred letom dni, 24. junija 2009 je Dance Republic zatresel Ljubljano s Tiëstom. Dvakrat. Tokrat mesto odstopa Paul van Dyku, ki ga je kot najljubšega izbralo slovensko občinstvo.

 

Land of Mystery:

PAUL VAN DYK (10 years of Vandit set)
http://www.paulvandyk.com
GIUSEPPE OTTAVIANI
http://www.giuseppeottaviani.com/
ELYKSIR
http://www.elyksir.net/
+ live performace by special guest


Land of Freedom:

FUNKERMAN
http://www.funkerman.com
ARNO COST
http://www.myspace.com/arnocost
DEAN DEEN
http://dean-deen.com
Land of Dark:

ERIC SNEO
http://www.ericsneo.de
DJ PSIHO
http://www.myspace.com/djpsiho
DJ GUMJA
http://www.djgumja.com
DJ FLIS
http://www.myspace.com/djflis


Land of Dreams:
DJ SILVER J
DJ CLEEK
DJ ONIX
Born2Dance Land:
D'FURIOUS
MANUEL DARK vs. SPINNE
AL PASSIDINFORMACIJE IN NAKUP VSTOPNIC...


Sledite nam in kmalu izvete še več o dogodku in nastopajočih!


PAUL VAN DYK podrobneje

Paul van Dyk ali Matthias Paul že od leta 1998 sodi med deseterico najboljših DJ-jev na svetu. Leta 2005 in 2006 ga le DJ Mag uvrstil na prvo mesto. Odraščanje v Vzhodnem Berlinu ga je zaznamovalo tako, da je postal zagret za borbo. Predvsem mu ni vseeno, v kakšnem svetu živimo, zato je v lanskem letu zvezdnik nastopil na proslavi padca berlinskega zidu. Tam ga je doletela čast, da predstavi himno 'We Are One'. Leta 1991 je prvič nastopil kot DJ v klubu Tresor v Berlinu. V svoji skoraj 19 let trajajoči karieri je izdal 5 albumov in več kot 16 kompilacij. S svojimi glasbenimi stvaritvami zaznamoval video igrice kot so FIFA Football 2004, Need for Speed: Underground 2, Mirror’s Edge in Grand Slam Tennis. Število nagrad, ki jih je Paul van Dyk prejel do sedaj, presega število 60. Prodal je že več kot 3 milijone plošč, na leto pa kar 16-krat zaokroži svet in pri tem vedno razproda vsak koncert.

Da glasba ne pozna meja dokazuje s sodelovanji tudi pri filmih. Remiks glasbe za film Vitez teme so namreč zaupali ravno njemu. Prav tako pa mu svojo glasbo v predelavo ponujajo tudi zvezdniki kot so U2, Depeche Mode, Justin Timberlake, Rammstein in drugi.


Vandit – novo merilo za globalno založbo

Založba Vandit, ki je leta 1999 nastala v Berlinu, deluje po načelu “Ni umetnosti brez umetnikov”. Kmalu po ustanovitvi je prerasla državne meje in postala ena najpomembnejših mednarodnih založb. Pohvalijo se lahko s številno bazo oboževalcev iz vsega sveta, zabavami in lastnim radijskim šovom na http://www.vonyc.com./

Paul van Dyk je pri založbi Vandit kriv za številne na novo odkrite talente. “V zadnjih letih smo preposlušali ogromno glasbe ter razvili številne nove pristope. Ne iščemo samo dobrih komadov, pač pa raziskujemo kako kreativne so lahko osebe. Lahko je ustvariti eno hit ploščo, težko pa je ustvariti še drugo, tretjo in četrto. Ko te ustvarjalce najdemo, jih maksimalno podpremo,” pravi Van Dyk.